חדש במפלגה

"ד"ר לריסה עמיר על "בזבוז קולות והצבעת המחאה

מה זה בזבוז קולות? להצביע למפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה?

לדעתי, בזבוז קולות זה לתת קול לפוליטיקאים שכבר איכזבו לא פעם ולא פעמיים, וכולם יודעים שלא יעשו כלום, שום דבר לא ישתנה. אדם משלה את עצמו שהוא משפיע, מרגיש שהוא חלק של משהו גדול, אבל בעצם, הוא רק צעצוע במשחק של אלה שדואגים רק לאינטרסים שלהם.עוד יותר גרוע. זה לא רק בזבוז, זה נזק. נזק גדול. למה כל כך הרבה שנים העם בוחר בימין ומקבל מדיניות של השמאל? מי אשם בכך? ביבי? ראשי המפלגות? או בוחרים עצמם?

פוליטיקה זו תוצאה של מכלול הלחצים. על הפוליטיקאים מן הימין מפעילים לחץ אדיר מן השמאל – התקשורת, מערכת המשפט שתופרת תיקים, ארגונים בינלאומיים, וכו'. ובוחרים מן הימין תמיד בכיס של הנבחרים שלהם. מונעים על-ידי שינאה לתקשורת השמאלנית ועל-ידי הפחד ש"יהיה עוד יותר גרוע", הם תמיד יצדיקו כל צעד של המנהיג הכושל והבוגד בהם ויצביעו לו שוב.האומנם "יהיה עוד יותר גרוע"? הרי והחלקה איטית שמאלה דומה לצניחה לתוך ביצה. והביצה לא פחות מסוכנת מאשר ים סוער.

שום דבר לא ישתנה לטובה עד שפוליטיקאים מן הימין יבינו שיש להם מה להפסיד. שלא יצביעו להם רק בגלל שהם "הרע במיעוטו". אסור להצביע למי שכבר איכזב. זה רק מגביר את המוטיבציה שלו להמשיך ולצפצף על הבוחרים ולהיקנע ללחצים מן השמאל.

אנו מציעים לכם הצבעת מחאה. מחאה נגד השמאל שהכי שונא אותנו וסופר כל קול שנקבל. והצבעה נגד . ההימין הרופף – על מנת לגרום לו לחזור לעצמו. הצביעו קץ!